Audi Q6 e-tron

2023-07-26
  •  Automobilski svijet je uzbuđen dok Audi otkriva svoje najnovije remek-djelo, Audi Q6 e-tron. Ovaj inovativni novi automobil predstavlja veliki korak naprijed u svijetu električnih vozila, spajajući renomirani luksuz i performanse Audija s naprednom održivom tehnologijom. Q6 e-tron je postavljen da redefinira koncept ekološke vožnje, pružajući uzbudljivo i odgovorno iskustvo vožnje za ekološki osviještene pojedince.

     

Odbrojavanje je započelo: Razvoj prvog modela temeljenog na novoj Premium Platform Electric (PPE) tehnologiji ulazi u završnu fazu. Tokom test vožnji, odabrani predstavnici medija će imati priliku sami sjesti za volan Audi Q6 e-tron prototipa i podijeliti svoje impresije s Tehničkim razvojnim timom AUDI AG. Tokom ovog događaja, biće otkrivene i nove tehnologije osvjetljenja u Audi Q6 e-tron.

Audi Q6 e-tron označava početak najveće inicijative modela u historiji Audija. Također, predstavlja prvi model razvijen na novo-razvijenoj Premium Platform Electric (PPE) tehnologiji. Ova tehnološka platforma, koju su zajednički razvili Audi i Porsche, dizajnirana je isključivo za električna vozila. Skalabilna je kako bi se mogla prilagoditi različitim modelima u srednjoj i luksuznoj klasi. Veličina baterije i međuosovinski razmak PPE vozila također su skalabilni. To omogućava mogućnost SUV i CUV modela s visokim podovima, kao i modela s ravnom podnicom, poput Sportback ili Avant, koji čine osnovni segment Audijeve ponude.

S obzirom na sve te karakteristike, Audi u Njemačkoj priprema predstavljanje ovog modela s posebnom pažnjom. Kao dio Audi-ove kampanje komunikacije pred lansiranje modela, sada se održava prvi Audi Q6 e-tron Experience događaj u Njemačkoj, vožnja prototipa. Na ovaj način, brend s četiri prstena već u ovom ranom stadiju otkriva uvid u različita područja tehnologije vozila i rad razvojnog tima. Kao posebna karakteristika događaja koji će trajati sljedeće dvije sedmice, predstavnici medija će biti pozvani da sami sjednu za volan Audi Q6 e-tron prototipa i steknu prvi utisak o njegovoj vožnji. Stručnjaci iz Audija će ih pratiti na suvozačevom mjestu kako bi pružili podršku svojim stručnim znanjem.

Fokus ovog Audi Q6 e-tron Experience događaja će biti na tome kako je Audi-ov DNK izražen u ovom novom modelu i premijera svjetske inovacije u području tehnologije osvjetljenja.

Novi model, koji će biti otkriven do kraja godine, će postaviti nove standarde u industriji u pogledu performansi, doleta i punjenja. Također je prvi potpuno električni model koji će izaći s proizvodne trake u Ingolstadtu. Uz to, sjedište Audija u Ingolstadtu postaće prva proizvodna lokacija AUDI AG s vlastitim pogonom za montažu baterija. Nadolazeći Audi Q6 e-tron tako predstavlja globalnu transformaciju brenda u provajdera premium električne mobilnosti.