Audi zlatni sponzor 29. festivala Sarajevske večeri muzike

2023-05-30

Audi BH nastavlja svoj jasan cilj na tržištu Bosne i Hercegovine te pored mnogobrojnih kulturnih i sportskih festivala donosi zvuke najpoznatijih djela klasične muzike u izvedbi svjetskih umjetničkih imena u sklopu 29. festivala Sarajevske večeri muzike (SVEM). Okupljeni oko zajedničkog cilja da bosansko-hercegovačkoj publici u svakom izdanju pruži životnu priliku da prisustvuju nastupima vodećih muzičkih umjetnika današnjice, ali i potakne razvoj profesionalizma domaćih izvođača i kompozitora, 29. SVEM 2023 nudi iznimno bogat koncertni program.

U impozantnom ambijentu koncertne dvorane Narodnog pozorišta Sarajevo, publika će imati priliku da  uživa u zvucima vrhunskog pijaniste Simona Trpčeskog koji će nastupiti sa Sarajevskom filharmonijom pod dirigentskom palicom maestra Ive Lipanovića. Uz to, pri ovogodišnjem Festivalu će se održati i niz koncerata za kamerne sastave vrhunskih izvođača u koncertnoj dvorani Cvjetko Rihtman, počevši koncertom violistice Etleve Karadže i pijanistice Sonje Radojković, dok će publiku na putovanje kroz historiju baroknih, neoklasicističkih i suvremenih kompozicija voditi sarajevski gudački kvartet SA Sinfonietta u sastavu Tamara Arsovski - violina, Alma Dizdar - violina, Aida Deljkić - viola i Belma Alić - violončelo.

 Muzičko putovanje kroz historiju završava koncertom pod nazivom Muzika svijeta internacionalno poznatog RomAn Dua - oboistice Sanje Romić i gitariste Zorana Anića, koji će putem posebno odabranog programa i aranžmana najaviti ljeto uz tradicionalne zvuke Španije, Brazila i Kube. Završetak bogate i stilski eklektične muzičke sezone 29. Sarajevskih večeri muzike donosi koncert zatvaranja koji će biti održan u čast 100 godina Sarajevske filharmonije, na kojem će nastupiti jedan od najvećih klarinetista današnjice - Andreas Ottensamer, koji već godinama ne napušta sami vrh liste svjetskih klarinetista, a svoj virtuozitet i muzički profesionalizam od nedavno počinje ispoljavati i u ulozi dirigenta.

Audi kao zlatni sponzor 29. SVEM festivala će publici pored impresivnog programa ponuditi i savršenu priliku da se upozna sa novim članom Audi električne game vozila a to je nevjerovatni Audi Q4 e-tron. Ovo vozilo će tokom trajanja festivala biti izloženo na Pozorišnom trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo. Pozivamo sve zainteresovane da posjete festival, uživaju u zvucima najpoznatijih djela klasične muzike te se upoznaju sa električnim, učinkovitim i emotivnim Audi modelom Q4 e-tron.