Audi partner još jedne nezaboravne Red Bull Home Run utrke na Jahorini

2023-03-08

Jahorina, 4.03.2023. - Po deveti put Jahorina je ugostila najhrabrije i najbrže skijaše i boardere, na najzabavnijoj utrci na snijegu. Red Bull Home Run je i ove godine donio vrhunsku zabavu i pravu dozu adrenalina za takmičare, ali i gledaoce.

Kao i prošlih godina, Audi BiH je ponosno stao uz organizatore i pružio podršku održavanju ovog izuzetnog događaja koji savršeno spaja snagu, spretnost i hrabrost ali i zabavu, adrenalin i smijeh.

Na vrhu Poljica okupilo se rekordnih 200 takmičara, spremnih da se sjure, prvo trčeći 150 metara do svojih skija i snowboardova, a onda je uslijedilo spuštanje do cilja ispred Kolibe hotela Termag. Utrka je ove godine privukla takmičare iz čak 11 zemalja, a pred kraj prijava, na dan trke, tražio se broj više za one koji su u zadnji čas odlučili da se priključe zabavi.

U uzbudljivoj završnici trke, o pobjednicima su odlučivale stotinke. Prvo mjesto u kategoriji skijaša po treći put zauzeo je Strahinja Đokanović. On je za dlaku bio bolji od Davida Udovičića, a treće mjesto zauzeo je Demir Hadžimuratović. Na najviše postolje u kategoriji skijašica popela se Sara Lučić, a slijedile su je i odlične skijašice Lana Blagojević i Lejla Dedović.

Najbrži u kategoriji snowboardera bio je Stefan Lazarević, a najbolja snowboarderka Jessica Truman. Jessica Turman došla je čak iz Kanade, i oduševljena je ljepotom Jahorine i uzbudljivom trkom.

Najboljima su na proglašenju pobjednika pripale zaista vrijedne nagrade - vrhunske Head skije i board, vikend aranžmani Hotela Termag i Hotela Lavina, vikend ski karte OC Jahorina, rafting vikend na Tari i Audi poklon paketi.

Nakon proglašenja pobjednika, takmičari i gledaoci su se bacili na snježni plesni podij gdje su DJ Soul i Indigo atmosferu doveli do usijanja. Oni su za afterparty spremili specijalni Winter Funky Disco set koji je obilježio još jedan sjajan Red Bull Home Run.