Ka održivijoj budućnosti sa elektromobilnošću

Elektromobilnost je ključ za održiviju mobilnost širom svijeta. Stoga smo sebi postavili cilj da ponudimo 30 elektrifikovanih vozila do 2025. godine, od kojih će 20 biti isključivo električnih automobila koji nemaju emisiju CO₂ lokalno u električnom režimu. Za nas je elektromobilnost centralni element održivijeg i klimatski prihvatljivijeg transportnog sistema. Saznajte više o održivosti u marki Audi ovdje i saznajte o uzbudljivim temama budućnosti.

Održivost u lancu snabdijevanja: i izazov i prilika

Audi je prisutan na više od 100 tržišta i proizvodi na 13 proizvodnih lokacija u deset zemalja kako bi bio što bliže svojim kupcima. Lanac snabdijevanja kompanije je shodno tome obiman. Audi stoga pridaje veliku važnost sveobuhvatnom praćenju sopstvenog lanca vrijednosti: smanjenje emisije CO₂, pažljivo korištenje resursa i društvena odgovornost su glavni prioriteti.

Mobilnost i trendovi

Ako želite da vizionarski pogledate svijet sutrašnjice, morate biti brzi i fleksibilni u isto vrijeme. Naš životni prostor se mijenja velikom brzinom. Kako će izgledati suživot u budućnosti i šta o njemu treba da znamo danas? Idemo naprijed sa stalnim razvojem i rješenjima koja pokreću ljude.

Održivi proizvodi

Audi koristi holistički pristup razvoju održivih proizvoda. Oslanjamo se na širok portfolio alternativnih pogonskih tehnologija kako bismo mobilnost učinili ekološki prihvatljivijom.

Kako Audi finansira budućnost

Audi je sebi postavio ambiciozne ciljeve u narednih nekoliko godina. Kako kompanija to želi da postigne? Sa jasnim fokusom na profitabilnu e-mobilnost, digitalizaciju i pametno korištenje sinergije koju grupa nudi.

Sve dodatne informacije na temu održivosti i korporativne odgovornosti možete pronaći ovdje