Q7

 

Svestrani luksuzni SUV

Inteligentne tehnologije, upečatljivo iskustvo u vožnji, moćan dizajn i obilje prostora čak za sedam osoba – to je Audi Q7.

Audi Q7 Innenraum

Audi Q7 se trenutno ne može poručiti. Aktuelne nove i polovne automobile možete pronaći kod vašeg Audi prodavca.

Kompleksne funkcije koje se jednostavno koriste

Vrhunski infotainment sistem MMI Navigacija plus i MMI touch response standardni je dio opreme koji omogućava pristup i novo digitalizovano iskustvo. Dva velika kolor displeja u centralnoj konzoli omogućavaju kontrolu nad funkcijama za navigaciju, komfor i klima uređaj. Na dodir dugmeta dobijate i taktilne i audio povratne informacije. Sistem takođe može da funkcioniše putem glasovnih komandi na maternjem jeziku2. Širok asortiman opcionih proizvoda koje nudi Audi connect3 uključuje korisne usluge kao što su onlajn pretraga mjesta od interesovanja, onlajn informacije o saobraćaju i mnoštvo detalja koje obezbeđuje Google Earth4.

Strimujte svoju omiljenu muziku uz Apple Music5

Uživajte u vrhunskom muzičkom iskustvu u svom automobilu uz Apple Music5. Strimujte preko 90 miliona pjesama bez dosadnih oglasa - direktno preko svog MMI-a. Pronađite svoje omiljene pjesme i otkrijte još više muzike koju ćete voljeti. Birajte između tri međunarodne radio stanice uživo koje vode poznati umjetnici i uz aktuelne hitove, klasiku i kantri muziku. Takođe imate pristup svojoj ličnoj muzičkoj biblioteci i možete pretraživati izvođače, naslove, albume i liste pjesama.

Amazon Alexa i Amazon Music su uvijek sa vama

Ako integrišete Amazon Alexa6 ili Amazon Music6 u vaš Audi, moći ćete da koristite popularne glasovne i muzičke Amazon servise tokom vožnje. Vrlo jednostavno, bez pametnog telefona i bez aplikacije.

Dinamičnost u pokretu

Audi drive select vam omogućava da sami odaberete stepen dinamičnosti u vožnji i da aktivno utičete na karakteristike vozila, uključujući opciono sportsko vazdušno ogibljenje, koje reguliše visinu vozila. Opcioni stabilizatori smanjuju lateralno zanošenje Audija Q7, dok opciono upravljanje na svim točkovima omogućava da lakše upravljate dok uživate u sportskoj vožnji. Svi motori su MHE (blagi hibridi), čime se osigurava još veći stepen efikasnosti u vožnji i smanjuje potrošnja goriva.

Moćan i sportski – spoljašnjost

Odaberite opcione dizajnerske pakete za dodatnu dozu sportskog izgleda.

Jasno osvijetljen

U standardnom paketu opreme Audi Q7 opremljen je LED farovima. Opciono se možete odlučiti za HD Matrix LED tehnologiju i Audi lasersko svjetlo. Vizuelno ističu širinu Audija Q7 svojim specifičnim svjetlosnim potpisom. Tehnički, odlikuje ih adaptibilna distribucija svjetla. Svojim dometom Audi laserska svjetlost dopunju LED svjetlosni snop ako vozite malo brže.

Funkcionalan i pogodan za svakodnevnu upotrebu

Uz opcioni treći red sjedišta, ima mjesta i za sedam putnika. Ako, sa druge strane, želite više prostora za svoje stvari, preklopite drugi i treći red sjedišta i dobićete 1.955 litara prostora. Iskoristite praktična rješenja za utovar i istovar prtljaga, kao što je opciono otključavanje prtljažnih vrata zahvaljujući senzoru koji se aktivira pokretom stopala, dok su vam ruke zauzete.

Audi exclusive

Pretvorite svoj Audi Q7 u inspirativni original, jedinstven poput vas – uz Audi exclusive9. Ukrasni detalji, jedinstvene nijanse kože i boje karoserije. Baš onako kako vi to želite.

Vozite se i uronite u svijet virtuelnog.

Sjedite pozadi, stavite VR naočale i uživajte u izvanrednom iskustvu. Jer Audi donosi zabavnu virtuelnu realnost u vaše vozilo7. Ova inovativna tehnologija povezuje pokrete u vožnji sa virtuelnim svjetovima. Kada Audi skrene, osjetite to na zadnjem sjedištu. Promjena pravca se također može uočiti vizuelno, na primjer kroz trodimenzionalni svemirski brod prikazan u naočalama koji leti u krivini.

 

Funkcije na zahtjev

Sa funkcijama na zahtjev, Audi vam nudi još veću fleksibilnost pri izboru opreme. Brojne funkcije se mogu dodati u bilo kom trenutku. Uz myAudi App11 funkcije se mogu birati intuitivno i brzo.

Napomena: Ilustracija je iz modela Audi e-tron10.

 

Audi Q7 TFSI e

Kombinovana potrošnja goriva1: 2.6–2.7 l/100 km benzin | 21.7–22.6 kWh/100 km

Informacije o potrošnji goriva, potrošnji energije i emisiji CO₂ prema dometu u zavisnosti od korištenog seta pneumatika/točkova.