Smjernice za kolačiće (Cookies)

Zaštita vaše privatnosti prilikom korištenja naše web-stranice nam je naročito važna. Stoga vas sad detaljno informišemo o uzimanju ličnih podataka i podataka koji nisu lični.

Pravo korištenja ličnih i anonimnih podataka, uz zadržavanje niže opisanih prava lica, na koje se odnosi, u zakonskom obimu ima Porsche Austria GmbH & Co OG.

Na ovoj web-stranici se koristi softver za analizu korištenja. Evaluacijom ovih podataka se mogu dobiti važna saznanja o potrebama korisnika. Ova saznanja doprinose daljem poboljšanju kvaliteta ponude. Konkretno se prilikom svakog otvaranja stranice neograničeno memoriše sljedeći skup podataka:

Anonimno napravljen oblik IP adrese računara sa kog se pristupa Datum i vrijeme otvaranja stranice odnonosno zahtjeva Naziv otvorene stranice odnosno datoteka Informacija o tome, sa koje stranice je otvorena ova stranica Pretraživači, koje koristi korisnik, uključujući i verziju pretraživača Operativni sistem korisnika

Lista kolačića

Kolačić predstavlja malu količinu podataka (tekstualnu datoteku) koje web-lokacija, kad je korisnik posjeti, šalje pregledaču zahtjev za čuvanje na uređaju kako bi zapamtio podatke o vama, kao što su željeni jezik ili informacije o prijavi. Te kolačiće postavljamo mi i oni se nazivaju „kolačići prve strane“. Koristimo i kolačiće trećeg lica – što su kolačići koji ne dolaze iz istog domena na kom se nalazi web-lokacija koju posjećujete – a služe za oglašavanje i marketing. Tačnije, kolačiće i ostale tehnologije za praćenje koristimo u sljedeće svrhe:

01 Strogo potrebni kolačići

Kad posjetite bilo koju web lokaciju, ona može sačuvati podatke u vaš pretraživač ili ih iz njega preuzeti, što se uglavnom obavlja putem kolačića. Ti podaci mogu biti o vama, vašim željenim postavkama, vašem uređaju ili mogu omogućiti da web lokacija radi na očekivani način. Tim podacima vas obično nije moguće direktno identifikovati, ali oni nam omogućavaju da vam pružimo iskustvo korištenja web lokacije koje je prilagođeno vama. Neke vrste kolačića možete isključiti. Pritisnite naslove različitih kategorija ako želite da saznate više i promijeniti podrazumjevane postavke. Međutim, blokiranje određenih vrsta kolačića može uticati na vaše iskustvo korištenja web lokacije i usluge koje možemo ponuditi.

02 Funkcionalni kolačići

Ovi kolačići omogućavaju pružanje dodatnih funkcija i prilagođavanja, na primjer video zapisa i razgovaranja uživo. Možemo ih postaviti mi ili pružaoci usluga treće strane čije smo usluge dodali na stranicu. Ako ne želite da dozvolite te kolačiće, neke od srodnih funkcija možda neće ispravno raditi.

04 Kolačići za društvene mreže

Ti su kolačići neophodni za funkcionisanje web lokacije i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na akcije koje ste izvršili, a kojima se upućuje zahtjev za usluge, na primjer postavljanje željenih opcija za privatnost, odjavljivanje ili ispunjavanje obrasca. Te kolačiće možete da blokirate u pregledaču ili postaviti da vas pregledač o njima upozorava, ali u tom slučaju određeni dijelovi web lokacije možda neće raditi.

Plug-Ins društvenih mreža.

Porsche Austria GmbH & Co OG koristi na > www.webseite.at< i takozvane Plug-Ins (u daljem tekstu: dugmići) društvenih mreža, kao što su Facebook, Twitter i Google+. Prilikom vaše posjete naše stranice su ovi dugmići standardno deaktivirani, što znači da oni bez vaše akcije ne šalju podatke društvenim mrežama. Prije nego što možete da koristite dugmiće, morate ih aktivno aktivirati klikom. Dugme ostaje aktivno dok ga opet ne deaktivirate ili izbrišete vaše kolačiće.

Nakon aktivacije se stvara direktna veza sa serverom društvene mreže. Sadržaj dugmeta se onda od društvenih mreža direktno prenosi na vaš pretraživač i sa njega uključuje u web-stranicu. Nakon aktiviranja dugmeta društvena mreža već može da sakuplja podatke, nezavisno od toga, da li imate interakciju sa dugmetom. Ako ste ulogovani na neku društvenu mrežu, ona vašu posjetu ove stranice može dodijeliti vašem korisničkom nalogu. Korištenje drugih stranica društvena mreža ne može svrstati, prije nego što aktivirate i tamošnje dugme. Ako ste član neke društvene mreže i ne želite da ona podatke, prikupljene prilikom posjete naše stranice, poveže sa Vašim memorisanim članstvom, morate se izlogovati iz te društvene mreže prije aktiviranja dugmića. Nemamo nikakav uticaj na obim podataka koji sakupljaju društvene mreže sa vašim dugmićima. O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korištenju podataka od strane društvenih mreža, kao i o vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka konkretnih društvenih mreža.

Facebook

Na našim web-stranicama se korste Plug-Ins društvene mreže Facebook. Za to koristimo dugme "Like". Tu se radi o ponudi američke kompanije Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 USA). Kada posjetite neku od naših stranica, koja sadrži takav Plug-In, to se ne povezuje sa ovom kompanijom. To se dešava tek nakon vašeg izričitog pristanka, za koji ćete biti pitani prilikom klika na odgovarajuće dugme.

O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korištenju podataka od strane kompanije Facebook kao i o vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka kompanije Facebook:

Ako ne želite da Facebook vašem nalogu na Facebook-u dodijeli prikupljene podatke o našoj prezentaciji na internetu, prije posete naše stranice morate se izlogovati sa Facebook-a. Učitavanje plug-ins kompanije Facebook možete i kompletno spriječiti uz pomoć "Add-Ons" za vaš pretraživač, npr. blokatorom "Facebook Blocker".

Youtube

Na našim web-stranicama se korste Plug-Ins stranice Youtube. Za ovo koristimo video zapise, koji su ugrađeni u kod stranice. Ovde se radi o ponudi američke kompanije Google Inc.

O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korištenju podataka od strane Youtube-a kao i o vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka kompanije Google:

Vaša podešavanja kolačića

Vaš pretraživač se može podesiti tako, da se kolačići prave ili generalno odbijaju samo uz vaš pristanak. Međutim, napominjemo da su bez kolačića dijelovi stranice ograničeni ili se čak ni ne mogu koristiti.

Imate mogućnost da upravljate upotrebom kolačića i da ih po potrebi spriječite, tako što ćete konfigurisati svoj pretraživač na sljedeći način:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=de) Meni - podešavanja - dodatna podešavanja - u odjeljku "Zaštita podataka" kliknuti na "Podešavanja sadržaja" - kod stavke "Kolačići" štriklirati po želji - potvrditi