Q8 e-tron

Close Filter

Price

40000
60000
80000
100000
120000
140000
160000
180000
200000
200000

CO₂

160
240
320
320

2 Cars

Q8 Sportback e-tron

Q8 Sportback e-tron

Audi Q8 e-tron - elegantni SUV modeli

Veliki domet, brzo punjenje, bezbijedno uživanje u vožnji i apsolutna atrakcija – Audi Q8 e-tron modeli čine da srca vozača kucaju brže.

Potpuno električni SUV model Audi e-tron i SUV kupe Sportback e-tron na tržištu su od 2018. Četiri godine kasnije, modeli ne samo da su vizuelno osveženi, već su postali dio asortimana luksuznih modela. Danas u asortimanu možete pronaći Q8 e-tron, Q8 Sportback e-tron, SQ8 e-tron i SQ8 Sportback e-tron. Audi postavlja nove standarde u automobilskoj industriji svojim CO₂ neutralnim otiskom. Modeli Q8 e-tron napuštaju fabriku u Briselu potpuno neutralisanog ugljeničnog otiska. U nastavku možete saznati sve o novostima i prednostima.

Još više snage – veliki kapacitet baterije i efikasno punjenje

Od inovacija koje posebno treba naglasiti, izdvajaju se napredna baterija koja donosi respektabilan domet i kriva punjenja visokih performansi.

Baterija

Prethodni e-tron modeli bili su poznati po neto kapacitetu baterije od 86 kWh. Neto kapacitet podrazumijeva količinu energije koja se stvarno može iskoristiti, za razliku od bruto kapaciteta, koji opisuje maksimalnu količinu energije koju baterija može da uskladišti. Zahvaljujući naprednoj visokonaponskoj bateriji u novoj e-tron seriji, sada možete voziti brže, duže i dalje. Uz neto kapacitet do 106 kWh ili 114 kWh bruto, SQ8 e-tron obezbjeđuje domet do 494 km, SQ8 Sportback e-tron do 513 km a Q8 e-tron do 582 km. Apsolutni pobjednik je Q8 Sportback e-tron sa impresivnim dometom od 600 km. Kako bi osigurao savršen rad visokonaponske baterije, Audi daje garanciju na bateriju u novim vozilima na sve nedostatke u materijalu ili izradi tokom prvih 160.000 km ili 8 godina, šta god prije istekne.

Nosivost

Najnovija generacija višećelijske baterije sada može da se puni sa 170 kW umjesto sa 150 kW. Za vas to znači znatno kraći boravak na punjaču. Na stanici za punjenje velike snage, punjenje od 10% do 80% traje samo 31 minut. Za putovanje od Salzburga do Linca, dugačko 123 km, vrijeme punjenja je samo 10 minuta. Ako je kapacitet baterije nizak, možete aktivirati dodatni domet preko MMI sistema. Ovim ćete ukinuti neke manje važne funkcije komfora i smanjiti maksimalnu brzinu na 90 km/h. Zahvaljujući integrisanom planiranju ruta, stanice za punjenje su efikasno integrisane – te se time sprječavaju nepotrebna zaustavljanja.

Dynamische Heckansicht Audi Q8 e-tron

Koji modeli Audi Q8 e-tron su dostupni?

Audi ponuda donosi četiri dostupne varijante modela Q8 e-tron. Sve se razlikuju po performansama i izgledu.

Svi naši modeli su standardno opremljeni opremom vrhunskog kvaliteta. Adaptibilno vazdušno oslanjanje omogućava maksimalnu udobnost u vožnji zahvaljujući sistemu automatskog podešavanja visine vozila i rada amortizera. Pomoćni klima uređaj će i prije vožnje podesiti temperaturu na željeni nivo. Dodatnu sigurnost pružaju visokokvalitetni LED farovi koji brinu za odličnu vidljivost u svim uslovima, kao i asistencija pri parkiranju plus, koja značajno olakšava parkiranje zahvaljujući svom naprednom sistemu senzora. U Q8 e-tron modele ugrađeni su najsavremeniji MMI navigacioni sistemi koji donose niz funkcija i usluga kao što su planiranje rute, podatke o saobraćaju, vremenske izvještaje, bezbrižno telefoniranje i usluge striminga muzike. Mnogim funkcijama se lako upravlja preko inovativne kontrolne aplikacije. Pored prostranog prtljažnika, Audi Q8 e-tron donosi dodatni prostor kapaciteta od 62 litre za sve vaše stvari.

Dynamische Heckansicht Audi Q8 e-tron

Audi Q8 e-tron: Luksuzni SUV pogodan za svakodnevnu upotrebu

Sa svojih skoro 5 metara dužine i širinom od 2 metra, Audi Q8 e-tron je definitivno jedan od najluksuznijih SUV vozila. SUV modeli su generalno veoma popularni. I to s pravom! Više je dobrih razloga da se odlučite za ovu klasu modela:

  • Obilje prostora: Više prostora za putnike i prtljag
  • Još bezbjedniji: Stabilniji i bezbjedniji zahvaljujući svojoj robusnosti
  • Maksimalno fleksibilan: Dodatne terenske mogućnosti - quattro pogon i veći klirens za uživanje u gradskoj i terenskoj vožnji
  • Prvoklasan dizajn: Upečatljiv izgled atraktivnog sportiste

Audi Q8 e-tron ne donosi samo poznate SUV prednosti već i čitav spektar veoma atraktivne opreme. Uživajte u izuzetnoj stabilnosti i prianjanju za koje je zaslužan quattro pogon. U kabini će vas obradovati vrhunski materijali, vrlo detaljno izrađeni dodaci i brojne funkcije poput masažera i ventilacije u sjedištima. Zahvaljujući širokom spektru originalne Audi dodatne opreme, Q8 e-tron možete personalizovati u automobil iz snova.

Q8 e-tron: Tehnički podaci

ModelQ8 e-tron
Kapacitet baterije (neto) dodo 106 kWh
Maksimalna električna energija do300 kW
Obrtni moment, ukupno664 Nm
Maksimalni domet (prema WLTP)do 582 km
Maks. DC snaga punjenja170 kW
Ubrzanje 0-100 km/h5.6 sek.
Tip pogonaQuattro pogon
Heimische Ladesituation Audi Q8 Sportback e-tron

Audi Q8 Sportback e-tron: Elegantni SUV kupe

Audi Q8 Sportback e-tron je popularna kupe varijanta modela Q8 e-tron. Za razliku od konvencionalne SUV Q8 e-tron siluete, model Sportback impresionira svojim elegantnim dizajnom i sportskim krovom. Krov se neprimjetno naginje ka zadnjem dijelu, i tako dodatno ističe dinamični izgled vozila. I nećete dobiti samo prostranu SUV unutrašnjost. Tu su i napredne digitalne funkcije, vrhunski materijali i prvoklasna izrada - da učine svaku vožnju posebnom.

Sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 5,6 sekundi i maksimalnim dometom do 600 kilometara sa ukupnim momentom od 665 Nm, brže ćete stići na odredište.

Q8 Sportback e-tron: Tehnički podaci

ModelQ8 Sportback e-tron
Kapacitet baterije (neto) do106 kWh
Maksimalna električna energija do300 kW
Obrtni moment, ukupno664 Nm
Maksimalni domet (prema WLTP)do 600 km
Maks. DC snaga punjenja170 kW
Ubrzanje 0-100 km/h5.6 sek.
Tip pogonaQuattro pogon
Frontale Seitenansicht des SQ5 Sportback

SQ8 e-tron: SUV za sportsko zadovoljstvo u vožnji

Da li ste raspoloženi za dodatnu dozu sporta? Pravo nam je zadovoljstvo da vam predstavimo Audi SQ8 e-tron kao nasljednika modela Audi e-tron S. Tri elektromotora, potpuno električni quattro pogon, vazdušno sportski ovjes i dodatni sistemi asistencije obezbjeđuju jedinstvene performanse i maksimalan užitak u vožnji. U poređenju sa prethodnim modelom, obrtni moment, performanse baterije i domet su povećani, a potrošnja je smanjena. Pored pogona na sve točkove, elektronski sistem vektorski raspoređuje obrtni moment na svaki točak i tako obezbjeđuje sportsko upravljanje i još veću kontrolu. Specijalni senzori prate uslove tokom vožnje i raspoređuju pogonsku snagu između dva zadnja točka, potpuno u skladu sa vašim ponašanju u vožnji.

SQ8 e-tron: Tehnički podaci na prvi pogled

ModelSQ8 e-tron
Kapacitet baterije (neto) do106 kWh
Maksimalna električna energija do370 kW
Obrtni moment, ukupno973 Nm
Maksimalni domet (prema WLTP)494 km
Maks. DC snaga punjenja170 kW
Ubrzanje 0-100 km/h4.5 sek.
Tip pogonaQuattro pogon

SQ8 Sportback e-tron: elegantni sportski SUV

SUV kupe Audi SQ8 Sportback e-tron je impresivan. Ima sve pogodnosti kao i SQ8 e-tron. Ipak, Sportback varijanta se prvenstveno razlikuje po svom dizajnu. Blago nagnuta linija krova daje mu jedinstven, sportski, elegantan kupe izgled.

Kao i kod modela SQ8 e-tron, poboljšane (boost) performanse u S režimu vožnje donose potpuno novo iskustvo. Uz 370 kW snage i obrtnim momentom od 973 Nm, skoro nečujno ubrzajte od 0 do 100 km/h za samo 4,5 sekunde.

SQ8 Sportback e-tron: Tehnički podaci na prvi pogled

ModelSQ8 Sportback e-tron
Kapacitet baterije (neto) do106 kWh
Maksimalna električna energija do370 kW
Obrtni moment, ukupno973 Nm
Maksimalni domet (prema WLTP)513 km
Maks. DC snaga punjenja170 kW
Ubrzanje 0-100 km/h4.5 sek.
Tip pogonaQuattro pogon