Q5

 
 
Audi Q5 seitliche Heckansicht

Više od SUV-a

Audi Q5 kombinuje sportske karakteristike i svakodnevnu praktičnost.

Brzi konfigurator

Kombinujte različite boje i točkove i doživite Audi Q5 u interaktivnom 3D prikazu.

Dizajn da se naježiš

Dizajnerski jezik Audi Q5 fascinira sportskim elementima i samouvjerenošću. Prednji dio vozila skoro je izvajan zahvaljujući visokim otvorima za vazduh i ravnoj, širokoj Audi Singleframe maski, sa vertikalno postavljenim prečkama, za dodatnu dozu samouvjerenosti. Trapezoidne izduvne cijevi, difuzor sa prečkom i hromirana traka ispod svjetala po cijeloj širini vozila harmonično zaokružuju dinamični dizajn.

Novi scenariji osvjetljenja

OLED svjetla su podijeljena na manje segmente koji se mogu pojedinačno kontrolisati i svojim trodimenzionalnim rasporedom omogućavaju nove scenarije osvjetljenja zahvaljujući impresivnoj faznoj aktivaciji. Kada kupujete vozilo, opciono su vam dostupna tri različita dizajna zadnjeg svjetla⁴ da biste mogli dodatno da personalizujete svoje vozilo. U zavisnosti od režima vožnje, potpis zadnjeg svjetla se automatski prilagođava u vožnji. Opciona digitalna OLED zadnja svjetla⁴ obezbeđuju detekciju blizine16: Ako vozilo miruje, a drugo vozilo ili drugi učesnici u saobraćaju prilaze otpozadi i na manje su od 2 metra, svi OLED segmenti se automatski aktiviraju kao vidljiv podsjetnik i upozorenje.

 

Potpis zadnjeg svjetla 1

Potpis zadnjeg svjetla 2

Potpis zadnjeg svjetla 3

Uzbudljiva dinamičnost u vožnji

Audi Q5 impresionira spontanim, dinamičnim ubrzanjem i agilnim rukovanjem. Ima potpuno adaptibilni quattro pogon4. Na taj način, pogonska snaga se distribuira na pojedinačne točkove i to po potrebi. Osim toga, odabir Audi pogona omogućava podešavanje karakteristika vozila u dostupnim režimima.

Obilje prostora za vaše želje

Asortiman opreme koji se odnosi na sjedišta obuhvata i masažnu funkciju4. U mraku, paket ambijentalnog osvetljenja plus4 postavlja atraktivne akcente – i standardan je u Design Selection paketu4. Povezani sa svijetom – naravno u Audiju Q5. Zahvaljujući tačkama od interesa, dobijate uvid u obližnje benzinske pumpe ili parking i garaže direktno u MMI Navigation plus sa MMI touch4. Informacije uključuju radno vrijeme, dostupnost i cijene.

Audi App Store u vašem Audiju

Koristite popularne aplikacije kao što su Spotify ili YouTube direktno preko MMI-a u vašem vozilu – i nema potrebe za telefonom. Na primjer, uz Alexa6, glasovni Amazon servis, možete slušati vijesti, provjeriti vremensku prognozu ili sportske rezultate, strimovati muziku i još mnogo toga.

Lično umjesto običnog

Fascinantne fotografije ili poznati filmski junaci: jednostavno izaberite svoju omiljenu sliku u myAudi aplikaciji7,8 u sekciji Theme World7,2 i prikažite je kao pozadinu na MMI. Lijep efekat: Ambient Light Paket plus2 automatski prilagođava boje i motive prema raspoloženju.

Napomena: Ilustracija je iz modela Audi A6 Avant10. Pozadina MMI: © Thomas Hoepker – Magnum Photos

paket Sport Edition sa crnim2 i magnezijum sivim ukrasnim detaljima2

U paketu opreme Sports Edition sa magnezijum sivim2 detaljima, izabrana završna boja2 slaže se sa detaljima u magnezijum sivoj. Sports Edition Black2 donosi detalje u kontrastnim nijansama2.

Audi Originalna dodatna oprema

Audi Genuine Accessories6 donosi brojne brojne mogućnosti kojima možete obogatiti svoj Audi. Na primjer, tu su paketi za terensku vožnju, različite felge i koferi za prtljag ili skije.

Audi Q5 Sportback

Kombinovana potrošnja goriva1: 5.6-9.7 l/100 k

Informacije o potrošnji goriva, potrošnji energije i emisiji CO₂ prema dometu u zavisnosti od korištenog seta pneumatika/točkova.