Audi SQ5 Sportback seitliche Heckansicht

Sportski. Snažan. Dinamičan

Sportski SUV sa svojim progresivnim dizajnom i siluetom nalik kupeu apsolutni je univerzalac sa prostorom za razne situacije.

 

SQ5 Sportback u brojkama

Performanse

251

kW (341 KS)

Ubrzanje (0–100 km/h)

5.1

Sec.

Maksimalni obrtni moment

700

Nm

 

Opojan i moćan

3,0-litarski V6 TDI motor u modelu Audi SQ5 Sportback² i brzi i udobni 8-stepeni tiptronik obezbjeđuju nesmetan prenos snage. Quattro pogon standardno raspoređuje snagu između prednje i zadnje osovine. Inspirativno iskustvo u vožnji.

Snažna harizma

Sportska dinamičnost i moćne performanse koje odmah privlače pažnju: S krovni spojler i krovna linija kupe linija karakterišu sportsku eleganciju Audija SQ5 Sportback² jednako kao i dupli ovalni hromirani krajevi izduvnih cijevi. Ipak, Audi SQ5 Sportback² ima finu liniju i napred: zahvaljujući Audi Singleframe saćastoj maski hladnjaka, S specifičnom braniku i snažno konturisanim usisnicima za vazduha sa aluminijumskim ramovima. Sve u svemu, dizajn koji predstavlja spoj lakoće i aerodinamičnosti.

OLED zadnja svjetla sa svjetlosnim potpisom

Opciona zadnja svjetla sa inovativnom OLED tehnologijom⁴ čine Audi SQ5 Sportback² lako prepoznatljivim. Opciono su dostupna tri različita ⁴ svjetlosna potpisa. U zavisnosti od režima vožnje, karakter potpisa zadnjeg svjetla se također automatski podešava tokom upotrebe. Opciona digitalna OLED zadnja svjetla⁴ opremljena su detekcijom blizine⁵: Ako se drugo vozilo približi otpozadi na manje od 2 metra, svi OLED segmenti se automatski aktiviraju da upozore vozača koji se približava. Animacija prikazuje dinamičko svjetlo u varijanti 3.

 

Potpis zadnjeg svjetla 1

Potpis zadnjeg svjetla 2

Potpis zadnjeg svjetla 3

Sportista. Komforan. Ekskluzivan

Osvijetljeni pragovi prednjih vrata sa alu umecima i S logotipom standardni su dekorativni dodaci izrađeni od brušenog mat aluminijuma i daju enterijeru prepoznatljiv S ugođaj. Pored toga, opciona prednja sportska sjedišta od fine Nappa kože sa dijamantskim štepom i S-vezom u naslonima dodatno naglašavaju sportski izgled enterijera.

Uvijek ima mjesta

Zadnja klupa je posebno praktična jer su sjedišta plus4, djeljiva u tri segmenta (40 : 20 : 40) sa naslonima koji se mogu preklopiti. U zavisnosti od postavke, Audi SQ5 Sportback2 nudi zapreminu prtljažnika do 1.470 litara. U kombinaciji sa komfornim ključem, prtljažnik se zahvaljujući senzoru4 može otvoriti ili zatvoriti jednim pokretom stopala.

Audi App Store u vašem Audiju

Koristite popularne aplikacije kao što su Spotify ili YouTube direktno preko MMI-a u vašem vozilu – i nema potrebe za telefonom. Na primjer, uz Alexa6, glasovni Amazon servis, možete slušati vijesti, proveriti vremensku prognozu ili sportske rezultate, strimovati muziku i još mnogo toga.

Lično umjesto običnog

Fascinantne fotografije ili poznati filmski junaci: jednostavno izaberite svoju omiljenu sliku u myAudi aplikaciji9,4 u sekciji Theme World9,4 i prikažite je kao pozadinu na MMI. Lijep efekat: Ambient Light Paket plus4 automatski prilagođava boje i motive prema raspoloženju.

Napomena: Ilustracija je iz modela Audi A6 Avant10. Pozadina MMI: © Thomas Hoepker – Magnum Photos

paket Sport Edition sa crnim4 i magnezijum sivim ukrasnim detaljima4

Bilo da se odlučite za paket Spots Edition Black4 ili Sports Edition Magnesium Gray4 uz elemente paketa vaš SQ5 Sportback2 dobija jedinstven sportski karakter, do najsitnijeg detalja.

Audi SQ5

Kombinovana potrošnja goriva1: 8.1-8.9 l/100 k

Informacije o potrošnji goriva, potrošnji energije i emisiji CO₂ prema dometu u zavisnosti od korištenog seta pneumatika/točkova.